Kurum Adı : Talia Yaşar Bakdur İlkokulu
WEB Adresi : http://tybi.meb.k12.tr
Adres : Atadan Caddesi No1 Etlik Ankara

VİZYON
Atatürkçü düşünceye sahip, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan, kendi çevresi ile barışık, temeli sevgi olan bir anlayışa sahip, soran, sorgulayan, kendi kendine yetebilen, çevreye duyarlı, sosyal ve kültürel etkinliklerde merkez konumunda olan, hep daha fazla başarıyı amaçlayan örnek bir okul olmak hedefimizdir.

MİSYON
Öğrenci-öğretmen ve veli üçgeninin her aşamada yer aldığı teknolojik donanımları kullanan ve yararlanan, öğretim yanında eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerle kendini duyuran, öğrenme isteğini canlı tutan, başarının ödüllendirildiği ve “BEN” yerine “BİZ” düşüncesiyle hareket edilen bir ortamın oluşması.

BAŞARILAR
• Resim yarışmalarına katılım (Uluslararası düzeyde yapılan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenmiş ‘Denizin Sesi’ konulu resim yarışmasında Türkiye 1.’liği. AOǒnin 84. Kuruluş yılı sebebiyle düzenlenen yarışmada, 2009 yılı Ankara 1.liği. Jolly Tour ve MEB işbirliği ile düzenlenen “Hayalimdeki Tatil” konulu yarışmada Türkiye 1.liği. “Barış ve Kardeşlik” konulu resim yarışmasında “Özel Ülke Ödülü” • Öğrencimiz, 2012 yılında Ankara ‘da düzenlenen 50mt. serbest dalda yapılan yüzme yarışmasında Ankara 2. Liği. ,2010 yılında Ankara ‘da düzenlenen 100mt sırt üstü yüzmede Ankara 1. Liği. almıştır. • Öğrencimiz,2011yılında ilkokullar arasında düzenlenen Bayrak Yarışında 3.olmuştur. • Geleneksel Çocuk Yarışmalarında 2012 Bölge 2.’liği • Bilgi yarışmalarına öğrenci katılımı ve çeşitli dereceler.

Öğretmen Sayısı : 47
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 975
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah 07.50 - 12.40 Öğle 12.55 - 17.45
Derslik Sayısı : 19 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Keçiören ilçesinde olup Ulus merkeze 4 km. mesafededir.
Ulaşım : Kızılay ve Ulus´tan EGO otobüsleri ve dolmuşlar hareket etmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR